Na skróty

Masz firme?
Masz kredyt do 3 mln z?, bez zaświadczeń.
Sprawdź!

reklama

Forum Zatrudnienie pracowników i ZUS

KŁOPOTY ZE STAŻYSTĄ !

Autor  |  ~Ajusoa [192.168.10.*]    2010-07-29 19:35
Witam !! Mam wielki problem. Od 1 Kwietnia mam na stażu dziewczynę. Dostała staż do ostatniego Listopada niestety ze względu na kłopoty finansowe sklep muszę zamknąć, a staż dziewczynie przerwać. Zgłosiłam wszystko do UP na początku miesiąca – Lipiec. Aby iść jej na rękę zgłosiłam, że do końca lipca będę miała działalność. Od połowy nie sprzedaje w sklepie, więc dziewczyna ma wolne:/ Teraz, żałuje, bo zaczęła mnie zastraszać UP i rzecznikiem, bo nie chce jej wydać listy obecności. Przecież nie mogę jej dać listy połowie miesiąca podpisanej!! Ech dodam jeszcze, że kilka razy została w sklepie sama, wtedy akurat jak nigdy zdarzały się kradzieże w sklepie ( no, ale nie można stażystę obciążyć od odpowiedzialności materialnej). „PROSIŁAM „ ją, aby się stawiła do sklepu a ta nie odp. na moje telefony i wiadomości. Czy rzeczywiście powinnam jej wcześniej oddać listę, czy ona ma prawo mnie zastraszać i skarżyć urzędami i mama??- po prostu ta sytuacja jest dla mnie taka śmieszna  ( Miała takie luzy , dać palec weźmie całą rękę, mści się , że zamykam sklep ? )
« Poprzednia wiadomość   |   Następna wiadomość »
Sortowanie:     Pokaż treść wszystkich   « Najstarsza   Najnowsza »
  • KŁOPOTY ZE STAŻYSTĄ ! ~Ajusoa, 2010-07-29 19:35