Nie rozpoczeta działalność gospodarcza
Autor | ~Andrzej gonska [83.29.116.*]
2009-06-23 15:35
Witam serdecznie.
W 1991 roku dokonałem wpisu do Ewidencji Działalności Gospodarczej, o czym całkowicie zapomniałem. Jednak nigdy nie rozpocząłem tej działalności tzn. nie zarejestrowałem się w ZUS , US i nie dostałem numeru REGON. Nie wystawiłem żadnego rachunku , czy faktury i takowych też nie otrzymałem. Po pół roku od tego czasu wyjechałem na rok poza granice kraju. Po powrocie czyli w 1992 roku zatrudniłem sie w firmie w której pracowałem do lutego 2009 roku. Po redukcji zatrudnienia poszedłem na bezrobocie. W dniu wczorajszym poszedłem zarejestrować firmę jednoosobową chcąc skorzystać z ulgi na składki ZUS. Ku mojemu zdziwieniu okazało się ,że ta firma z 1991roku dalej widnieje w Ewidencji. Pani w okienku zlikwidowała tamtą firmę i założyła nową , która będzie działać od dnia 01 07 2009 roku. I moje pytanie wyglądana następująco: Czy w tym przypadku mogę skorzystać z ulgi na składki ZUS. Nadmieniam ,że tamta firma z 1991 nie rozpoczęła działalności i nigdy nie otrzymałem żadnej informacji ani z ZUS ani z US o nie zlikwidowanej firmie czy nie zapłaconych składkach czy podatkach.
« Poprzednia wiadomość
|
Następna wiadomość »