Na skróty

Masz firme?
Masz kredyt do 3 mln z?, bez zaświadczeń.
Sprawdź!

reklama

Forum Zatrudnienie pracowników i ZUS

ODSZKODOWANIE OD PRACODAWCY !PROSZĘ O POMOC

Autor  |  ~wiolka01 [79.185.94.*]    2008-09-18 19:13
witam! w pracy mój maż doznał urazu kręgosłupa (dźwigał bardzo duże ciężary) po doznaniu urazu poszedł do lekarza w miejscu pracy, skarżąc się na okropny ból kręgosłupa, który uiniemożliwiał mu pracę i prosił o wezwanie karetki albo chociaż o to aby mógł wrócić do domu. jednak lekarz dał mu tylko bardzo silne leki przeciwbólowe i się śmiał z męża, również przełożony nie pozwolił mu opuścić miejsca pracy. mąż był więc zmuszony z tym bólem ciężko pracować (nosił kineskopy o wadze około 20-25 kg w fifmie produkującej telewizory, przez jeden dzien pracy przenosił około 5 ton).
ból z dnia na dzień się znacznie nasilał, maż był zmuszony iść na zwolnienie. po 2 miesiącach zmienił miejsce pracy,ale silny ból sprawił że mąż po kilku dniach nie był w stanie pracować i poszedł na zwolnienie.
Mąż był po tym zdarzeniu u kilku lekarzy i robiono mi badania. Po zrobieniu rezonansu magnetycznego okazało się że prawdopodobnie po tym urazie mężowi zrobiła się duża torbiel(31x11mm) w rdzeniu kręgowy. I czeka go co najmniej jedna ciężka operacja. Nie wiem czy mężowi przysługuje odszkodowanie od pracodawcy. BARDZO PROSZĘ O POMOC!!! mąż nie podejmie przez dłuższy czas pracy operacje ma za miesiąc sama muszę utrzymać rodzinę. w tej sytuacji nie poradzę sobie z utrzymaniem rodziny, kupnem leków dla męża i siebie bo też mam kłopoty z kręgosłupem od wielu lat czy też kosztowną rechabilitacją. proszę o kontakt jeżeli ktoś zna podobne przypadki. mój email wiolka.01@wp.pl oraz numer telefonu 793031023, 607926585.
« Poprzednia wiadomość   |   Następna wiadomość »
Sortowanie:     Pokaż treść wszystkich   « Najstarsza   Najnowsza »