POMOCY!!!! Czy ZUS może mi nie wypłacić zasiłku który mi się należy???
Autor | ~Andzia [217.98.25.*]
2007-01-27 21:52
Pracowałam w firmie która zatrudnia 5 osób od 1 kwietnia, pracuję na umowę na czas określony (10 lat) i pełen etat. W październiku rozchorowałam się dość poważnie i poszłam na zwolnienie lekarskie, po 33 dniach powinien wypłacać mi ZUS zasiłek chorobowy, ale nie wypłacił. Jestem nadal na zwolnieniu, zwolnienie dostarczam do pracodawcy listem poleconym bo nie mogę osobiście.
Jest 27 stycznia, ja nadal nie mam pieniedzy z ZUS-u, jestem sama nie mam za co żyć, nie wykupuję lekarstw co pogarsza mój stan. Dzwoniłam do ZUS w zamian dostałam odpowiedz listowną cytuję : " W związku z wnioskiem o wypłatę zasiłku chorobowego za okres od 02.11.2006 Zakład Ubezpieczeń Społecznych Wydział Zasiłków informuje, iż ustalenie i ewentualna wypłata świadczenia zostanie dokonana po zakończeniu postępowania wyjaśniającego przez Wydział Ubezpieczeń i Składek dotyczących prawidłowości zgłoszenia Pani do ubezpieczenia społecznego przez płatnika składek " - Koniec cytatu
Dostałam taki list i co dalej, sąsiedzi mnie dokarmiją, a lekarka dała za darmo leki - narazie
Czy jak mój pracodawca zrobił jakieś błędy w papierach CZY ZUS MOŻE MI Z TEGO POWODU NIE WYPŁACIĆ ZASIŁKU CHOROBOWEGO??????
« Poprzednia wiadomość
|
Następna wiadomość »