Na skróty

Masz firme?
Masz kredyt do 3 mln z?, bez zaświadczeń.
Sprawdź!

reklama

Forum Zatrudnienie pracowników i ZUS

Praca na pół etatu i wielki szum przy odejściu

Autor  |  ~agrafka2805 [62.141.247.*]    2008-07-17 12:27
Dzień dobry
Chciałabym zapytać o kilka rzeczy. Nim to zrobię opiszę po krótce sytuację.
Otóż od 1 lutego 2008r. do 16 lipca 2008r. Pracowałam w restauracji na stanowisku recepcjonistka. Umowa była na pół etatu, zaś w pracy siedziałam co drugą noc od 22 do 10 rano. Miałam 5zł/godz.
Wczoraj w końcu zrezygnowałam z tejże pracy, ponieważ trafiła mi się okazja pracować w zawodzie-nauczyciel ,ale jeszcze nie mam podpisanej nowej uowy, ponieważ będzie ona podpisywana później.
W pracy-restauracji kazano mi podpisać oświadczenie,że nie będę mieć żadnych roszczewń, co do jakichkolwiek należności-przez 5,5mieś. przepracowałam ok 80 dni -908,5 godz, z czego 508,5 było nadgodzin, za które mi zapłacono 5zł/godz z wypłatą. Jeśli tego bym nie zrobiła, to postraszono mnie sądem, że oni znajdą świadków na to,że to nie jest prawdą, a poza tym sprawią tak,że nikt nigdzie mnie nie zatrudni.Podpisałam je, ponieważ nie mam ochoty się z nikim prowadzać po sądach, jak również nie mam ochoty, by ktokolwiek taki popsuł mi opinię.
Otóż do 16 lipca byłam na zwolnieniu lekarskim, ponieważ miałam wypadek w pracy, ale nie ubezpieczono mnie, więc to była przyczyna mojego odejścia.
Chcciałabym wiedzieć czy należy mi się zapłata za okres od 1 lipca do 16 lipca? jak również co z urlopem? Czy należy mi się cokolwiek za tyle dni.
Będę wdzięczna za jakąkolwiek poradę.
Pozdrawiam serdecznie
Sylwia
« Poprzednia wiadomość   |   Następna wiadomość »
Sortowanie:     Pokaż treść wszystkich   « Najstarsza   Najnowsza »
  • Praca na pół etatu i wielki szum przy odejściu ~agrafka2805, 2008-07-17 12:27