Na skróty

Masz firme?
Masz kredyt do 3 mln z?, bez zaświadczeń.
Sprawdź!

reklama

Forum Zakładanie firmy

sklep kosmetyczny plus wizaż - pomoc

Autor  |  ~gavra [31.11.249.*]    2011-11-19 23:57
Witam. Przymierzam się do rozpoczęcia własnej działalności- dokładniej rzecz opisując, chcę legalnie świadczyć usługę 'makijaż i stylizacja' jednocześnie prowadząc też sprzedaż wybranych marek kosmetycznych, również za pośrednictwem internetu.
Moje pytania są następujące:
- jaka jest procedura sprowadzania kosmetyków zza granicy, czy jest to opłacalne, biorąc pod uwagę, iż nie stanę się dużą drogerią (zastanawia mnie zyskowność sprzedających na allegro, skąd sprowadzają swoje produkty - biorąc pod uwagę tych posiadających oryginalne produkty).
- Czy potrzeba wówczas jakichś dokumentów producenta, pozwoleń na sprzedaż, licencji, polskich ulotek, itp. Jak to jest z samym procesem sprowadzania. Czy ogranicza jakaś ilość. Niestety w tej kwestii mam małe pojęcie, ponieważ jako makijażysta, kosmetyki, że tak powiem, potrzebne mi były w minimalnym nakładzie, po prostu sama je kupowałam. Teraz, chciałabym być również sprzedawcą promującym kosmetyki, których używam do pracy.
- A jeśli chodzi o polskie źródła: jakie hurtownie w Polsce dają podobne lub przystępne ceny.
Będę niezmiernie wdzięczna za wszelkie podpowiedzi i poważne potraktowanie. Oczywiście czytam, czytam, przeglądam internet, ale być może ktoś pomoże od razu. z góry dziękuję
« Poprzednia wiadomość   |   Następna wiadomość »
Sortowanie:     Pokaż treść wszystkich   « Najstarsza   Najnowsza »
  • sklep kosmetyczny plus wizaż - pomoc ~gavra, 2011-11-19 23:57