Na skróty

Masz firme?
Masz kredyt do 3 mln z?, bez zaświadczeń.
Sprawdź!

reklama

Forum Inwestycje i finansowanie firmy

Środki unijne na rozwój istniejącej firmy.

Autor  |  ~Hala [85.221.230.*]    2007-07-09 16:52
Witam.
Szukam miarodajnych i fachowych porad jak przystąpić do starania się o fundusze unijne na rozwój firmy.
Jestem psychoterapeutą z wieloletnim doświadczeniem(w Polsce i Niemczech)ze specjalnpścią w leczeniu uzależnień.Niedawno kupiłam dom w b.pięknej okolicy,w lesie i nad jeziorem.Oprócz pracy etatowej(pracuję w Oddziale leczenia Uzależnień),od 5 lat prowadzę prywatną praktykę w zakresie niesienia pomocy ludziom ogarniętym nałogami.Mając doświadczenie,wiedzę i zaplecze odludnego miejsca(jakże pożądanego w tej pracy),chciałabym rozbudować swoją działalność w postać Ośrodka Pomocy Psychologicznej i Terapii Uzależnień.Wiem,że coś takiego jest bardzo poszukiwane i pożądane.Wiem również(mierząc to miarą ekonomiczną),że stanowi swego rodzaju niszę gospodarczą w skali kraju,gdyż jest takich (prywatnych)ośrodków zaledwie kilka.To tyle ogólnego zarysu planów.W związku z tym mam kilka pytań:1)Czy posiadany dom wraz z działką może być środkiem trwałym wniesionym do ubiegania się o dotacje unijne?;2)Czy profil prowadzonej,przeze mnie,działalności ma szansę ubiegania się o takową dotację?;3)Za 3 miesiące odchodzę na wcześniejszą emeryturę(mam 55 lat)-czy ten fakt ma jakiś wpływ na ubieganie się o dotacje z Unii?...Mam ogromną nadzieję na odzew z Państwa strony i fachowe rady,za co z góry,bardzo dziękuję.
Łaczę pozdrowienia.
« Poprzednia wiadomość   |   Następna wiadomość »
Sortowanie:     Pokaż treść wszystkich   « Najstarsza   Najnowsza »