Na skróty

Masz firme?
Masz kredyt do 3 mln z?, bez zaświadczeń.
Sprawdź!

reklama

Forum Zatrudnienie pracowników i ZUS

wynagrodzenie chorobowe płacimy za wszystkie choroby

Autor  |  ~lila [83.15.178.*]    2011-02-06 16:08
Prowadzę firmę zatrudniam 5 osób.Ostatnio nagminnie zaczynają chorować.Jedna usuwa odciski z palców u nóg z którymi przyszła do pracy 5 lat temu a poza tym u mnie nie ma możliwości ich nabyć.Jej praca jest siedząca i może monotonna.Druga pracownica uznała,że ma brzydko rosnący paznokieć na palcu u ręki też postanowiła się go pozbyć.Pierwszy lekarz odradził tego zabiegu więc poszła do drugiego który to zrobił.Trzecia uznała że się źle czuje więc poszła do lekarza szukać przyczyn,może tarczyca może coś innego no i w końcu zalazła nadżerkę.Przyniosła mi skierowanie do szpitala i zapowiedź że jej leczenie będzie trwało 2miesiące.Za ich choroby ja muszę płacić chociaż nie są one związane z pracą w moim zakładzie.Ja pracuję razem z nimi mi w trakcie ich chorób ich pracę muszę wykonać sama z mężem nasz czas pracy jest nieograniczny mamy odbiorców i nikogo nie obchodzi że pracownik choruje.Ja sama jestem chora,mam za sobą 2 operacje,po wycięciu tarczycy dostałam 3 miesiące zwolnienia gdzie inni mają 6.Mam inną chorobę obecnie dostałam 20 zastrzykó mego lekarza nie interesuje czy mam siłę pracować nawet nie spytał czy wypisać zwolnienie chyba dlatego że prowadzę działalność i mogę leżeć kiedy chcę.
Czy to jest normalne że płacimy za takie przypadki przy tak ogromnym ZUS .Jak to jest jednym należy się a innym nie.
« Poprzednia wiadomość   |   Następna wiadomość »
Sortowanie:     Pokaż treść wszystkich   « Najstarsza   Najnowsza »
  • wynagrodzenie chorobowe płacimy za wszystkie choroby ~lila, 2011-02-06 16:08