Na skróty

Masz firme?
Masz kredyt do 3 mln z?, bez zaświadczeń.
Sprawdź!

reklama

Forum Zatrudnienie pracowników i ZUS

zwolnienie lekarskie po zasiłku macierzyńskim

Autor  |  ~marta200885 [77.255.234.*]    2011-10-07 15:35
Witam
Mam takie pytanie niedawno skończył mi sie zasiłek macierzyński i obecnie jestem na zwolnienieniu lekarskim i mam taki problem że nie wiem czy bede miała płatne zwolnienie. Moja sytuacja wygląda nastepująco prowadze własna działalność gospodarcza do dobrowolnego ubezpieczenia chorobowego zgłosiłam sie miesiac przed porodem bo tyle wystarczy do wypłaty zasiłku macierzyńskiego, ale dlatego ze podczas pobierania zasiłku macierzynskiego nie opłacałam składki na dobrowolne ubezpieczenie chorobowe ponieważ jestem z tego zwolniona zastanawiam sie teraz czy bedzie mi przysługować zasiłek chorobowy bo wiem ze aby otrzymac prawo do tego zasiłku trzeba podlegac ubezpieczeniu dobrowolnemu chorobowemu minimum 90dni. Dodam że podczas macierzyńskiego nie wyrejstrowałam sie z tego ubezpieczenie tylko tak jak wczesniej napisałam nie pałciłam składek na dobrowolne ubezpieczenie chorobowe. Więc moje pytanie dotyczy tego czy podczas pobierania zasiłku macierzyńskiego podlegam dobrowolnemu ubezpieczeniu chorobowemu.
Bardzo proszę o odpowiedz.
« Poprzednia wiadomość   |   Następna wiadomość »
Sortowanie:     Pokaż treść wszystkich   « Najstarsza   Najnowsza »